Op onze school staat de leerling centraal. Inspraak van leerlingen vinden wij daarom belangrijk. Dit kan in de leerlingenraad en de leerlingvereniging. Ook hebben wij de rechten en plichten van leerlingen vastgesteld in een leerlingenstatuut.

Leerlingenraad

Alle leerlingen van onze school kunnen in de leerlingenraad hun mening over de school laten weten. Regelmatig vergadert de leerlingenraad met een docent.

Het contact met de leerlingenraad verloopt via de mail. Wil jij jouw mening laten horen of heb jij een goed idee over wat er verbeterd kan worden op school? Stuur dan een bericht naar leerlingenraad-BU@bonaventuracollege.nl.

Wellicht lijkt het jou leuk om zelf deel uit te maken van de leerlingenraad. Je bent van harte welkom! Vraag ons om het inschrijfformulier en wie weet zit jij er bij de volgende vergadering bij.

Leerlingvereniging

Op onze vestiging is de leerlingvereniging actief. Onder begeleiding van een aantal leerkrachten organiseert de leerlingvereniging een groot aantal activiteiten, zoals het kerstfeest, het gala en de verschillende laag- en schoolfeesten.

Leerlingenstatuut en schoolregels

Leerlingen hebben plichten maar ook rechten, denk hierbij bijvoorbeeld aan de wijze waarop toetsen afgenomen worden. Dit kan nagelezen worden in ons leerlingenstatuut en de schoolregels. Het leerlingenstatuut en de schoolregels zijn te vinden op de pagina Regels.