We halen het beste uit onze leerlingen door aan te sluiten bij de talenten van onze leerlingen. Met de invoering van het flexrooster in schooljaar 2024-2025 dragen we hieraan bij door de leerlingen – naast de verplichte lessen – in samenspraak met hun docenten meer inspraak te geven in hun eigen leerproces. Daarnaast hechten we waarde aan levensecht leren. Hiervoor ontwikkelen we praktijkgerichte programma’s voor mavo, havo en vwo. Wij bieden op het Bonaventura College Burggravenlaan breed onderwijs aan: van mavo tot atheneum. Doe jezelf een plezier. Kies voor het Bona College!

Sterke punten van onze school

Het Bona College maakt werk van jouw groei. En dat zie je aan de mogelijkheden die wij je bieden.

Dit en nog veel meer maakt ons zo bijzonder:

Zelf jouw dag indelen?
Met het Bona Flexrooster ben je zelf aan zet.
Verlengde en gemengde brugklassen.
Neem de tijd om jouw niveau te ontdekken.
Business diploma.
De eerste stap op weg naar succes.
Buitenschools leren.
Je leert zoveel beter als je de praktijk (her)kent.
Maatschappelijke stage.
Leer de maatschappij kennen, en duik erin!
Stagelopen in de bovenbouw.
Kies zelf wat bij je past!
Begeleiding op school?
Jouw mentor is er voor je.
Een extra vak?
Groei nog sneller naar een hoger niveau.
Mooi schoolgebouw.
Ja, want wie hard werkt, verdient een goede sfeer!
Musical, toffe muziekdocent en muzikale leerlingen?
Ja, er zit echt muziek in deze school?
Sporten en schoolsporttoernooien.
Wij staan te springen om mee te doen!

Onze missie

Op mavo, havo én vwo stimuleren wij leerlingen om verder te kijken en te groeien. Daarom leer je op Bona College niet alleen uit boeken. We vinden het belangrijk dat je ook kennismaakt met onderwerpen in de praktijk, in het echte leven.

Baas over je eigen tijd? Dat kan met ons Flexrooster! Aan het begin en aan het einde van de dag staan onze Flexuren ingeroosterd. Tijdens deze uren kun je bijvoorbeeld aan opdrachten voor school werken, of extra uitleg bij een moeilijk vak krijgen. Je kiest er per week minimaal vijf. Natuurlijk volg je ook nog verplichte lessen; dat zijn er drie (of vier) per dag.

Om fijn te kunnen leren en groeien moet het klimaat op de school natuurlijk wel prettig zijn. Daar besteden we veel aandacht aan. Leerlingen van verschillende leerjaren werken met elkaar samen, bijvoorbeeld in musicals, sport en culturele projecten. Je kent elkaar, dat verbindt en schept een band. En dat maakt ook dat onze leerlingen al jaren prima examenresultaten behalen. Over jouw ontwikkeling hebben wij al nagedacht. Daarom durven wij je te beloven: Groeien. Hier gebeurt het.

Meer weten?

Lees meer over onze missie en visie in ons schoolplan.