Nieuw? Jullie bestaan toch al meer dan 100 jaar? Dat klopt, maar het bruist hier van de energie. En er is de afgelopen jaren zoveel vernieuwd, dat wij ons echt even opnieuw aan je willen voorstellen.


Groeien. Hier gebeurt het.
Dat is wat wij jou beloven. Wij zijn ervan overtuigd dat jij meer kunt dan je zelf denkt. Dat gaan wij jou bewijzen, en straks zul jij het ook aan jezelf bewijzen. Wij maken je nieuwsgierig. We dagen je zelfs uit. Maar we zijn er ook voor je als het soms even tegenzit.

Op mavo, havo én vwo stimuleren wij leerlingen om iets verder te kijken en te groeien. Daarom leer je op het Bona College niet alleen uit boeken. We vinden het belangrijk dat je ook kennismaakt met onderwerpen in het echte leven. In een ziekenhuis bijvoorbeeld. Of in een onderneming. In de natuur. Of in een theater.

In het nu lopende schooljaar ontwikkelen we de praktijkprogramma’s voor (maatschappelijk) ondernemen. Die passen bij onze profielen in de bovenbouw. Je wordt bijvoorbeeld voorbereid om later een succesvol ondernemer te worden. Je kunt nu al een Nima-diploma halen. Kies je voor maatschappelijk ondernemen, dan zorgen wij dat je aan de praktijk kunt snuffelen, in de zorg, het onderwijs of bij een bedrijf. Maar waar je ook voor kiest, met bijzondere vakken, stages, excursies en reizen, zorgen we er straks voor dat iedere leerling kennismaakt met ‘de wereld buiten school’.

En vanaf volgend jaar werken we met het Bona Flexrooster. We vinden het namelijk belangrijk dat je zelf keuzes maakt en verantwoordelijkheid neemt. Met het Bona Flexrooster (dat vind je bijna nergens anders) mag je – naast je vaste lessen – 5 lesuren zelf invullen.

Om fijn te kunnen leren en groeien, moet de sfeer op de school natuurlijk wel prettig zijn. Daar besteden we veel aandacht aan. Leerlingen van verschillende leerjaren werken met elkaar samen, bijvoorbeeld in musicals, sport en culturele projecten. Je kent elkaar, dat schept een band.

Groeien. Hier gebeurt het.