Voor het eerst naar de brugklas gaan is best spannend. Wij doen er alles aan om onze nieuwe leerlingen welkom te heten en ze de grote stap soepel te laten nemen.

Van basis naar middelbaar

Door een goede overdracht van de basisschool, hebben wij een beeld van onze nieuwe leerlingen. Het contact met de basisscholen in de omgeving is intensief. Door de overdracht leren wij onze nieuwe leerlingen kennen en zijn we voorbereid op hun komst.

Kennismakingsdagen

In de eerste week van het schooljaar hebben we een aantal kennismakingsdagen. We leren elkaar, de mentor en het schoolgebouw kennen en weten na deze dagen de weg. Enkele buitenschoolse activiteiten maken dat de leerlingen op een actieve en sportieve manier met elkaar kennismaken.

Zachte landing

De middelbare school is op alle fronten even wennen. Een eerste toetsweek kan daarom flink tegenvallen. Daarom tellen de toetsen in de eerste periode minder zwaar mee, zodat eventuele tegenvallende resultaten later in het jaar eenvoudiger hersteld kunnen worden. Zo kan de leerling even wennen aan ons toetswekensysteem.

Veilige leeromgeving

Per week heeft de leerling twee mentoruren met twee mentoren. Tijdens deze lessen worden de omgangsvormen besproken en wordt er op de sfeer in de klas gelet. Problemen zijn bespreekbaar. Een goede sfeer komt immers de prestaties ten goede.