Relaxt naar de brugklas

Vind je het een beetje spannend, die overstap naar de middelbare school? Niet nodig hoor! Wij kijken ernaar uit om je te leren kennen. Bij ons ontmoet je je mentor én je nieuwe klasgenoten al voor de zomervakantie. Dan heb je die alvast gezien. Jouw eerste schooljaar begin je met een Introductiekamp. De ideale plek om direct nieuwe vrienden en vriendinnen te maken en de docenten beter te leren kennen. Zo zorgen wij ervoor dat je je razendsnel bij ons thuis voelt.

Doordat we goed contact hebben met jouw juf of meester, hebben wij bijvoorbeeld al een beeld van jou, voordat je hier start. Wij doen er alles aan om jouw overstap naar onze school soepel te laten verlopen.

De brugklas

Ben je bij ons gestart in de brugklas? Dan kom je in een mavo/havo- of havo/vwo-brugklas. Leuk weetje: de brugklas duurt bij ons twee jaar! In mavo/havo-klassen wordt lesgegeven op havoniveau en in havo/vwo-klassen op vwo-niveau. Je krijgt voor beide niveaus een apart cijfer. Zo krijgen we een goed beeld welk niveau het beste bij jou past.

Wil je doorstromen naar een hoger niveau? Dat willen we stimuleren en daarover gaan we graag met jou en je ouders in gesprek. We kijken onder meer naar je resultaten, en ook naar je motivatie en werkhouding.

Zachte landing

De middelbare school is op veel fronten even wennen. We hechten er grote waarde aan dat onze nieuwe leerlingen op een prettige manier tot goede resultaten kunnen komen. De eerste en tweede klassen hebben daarom twee mentoren, ook hebben ze twee studielessen per week. Tijdens deze studielessen is er veel aandacht voor leervaardigheden: de mentoren begeleiden hun klas in het leerproces en zorgen ervoor dat de leerlingen handvatten krijgen om zich de stof op een goede manier eigen te maken.

Het maken van toetsen is voor veel nieuwe leerlingen best spannend. We tellen de toetsen van de eerste periode daarom minder zwaar mee. Een eventueel tegenvallend resultaat kan dan later in het jaar eenvoudig hersteld worden.

Veilige leeromgeving

Leren vindt pas plaats in een omgeving waarin de leerling zich gezien en veilig voelt. We vinden het belangrijk om veelvuldig met de leerling in gesprek te gaan. De ouders worden hier actief bij betrokken, een goed contact tussen kind, ouder en school is van groot belang. Alle eerste klassen volgen het programma Rots en Water, waarin de leerlingen ondervinden hoe ze op een fijne manier met elkaar om kunnen gaan.