Voor de vakantie zijn wij met een groep brugklassers op bezoek geweest in het Willem Alexander Kinderziekenhuis. Onze brugklasleerlingen hebben hierover een verslag geven:

Op 10 oktober kregen wij een rondleiding in het ziekenhuis door kindercardioloog Arno Roest.  Als je binnenkomt in het kinderziekenhuis zie je direct een verschil met de andere afdelingen. De muren en deuren zijn mooi opgemaakt, alles zag er vrolijk en gezellig uit. Na de rondleiding hebben wij in de vergaderzaal besproken wat voor projecten er gerealiseerd zijn dankzij giften.

  • betere of meer afleidingsmiddelen zoals een projector die op het plafond video`s kan      afspelen, of bijvoorbeeld VR-brillen.
  • De`beren ambulance´ dit is een soort ambulance waarbij kinderen beren kunnen `behandelen´, hierbij kunnen ze doen bij de beren wat de dokter of arts bij hun kan gaan doen. Zo kunnen de kinderen alvast wennen aan de mogelijke behandelingen of onderzoeken.
  • De filmset, dit is een kamer met echte film(apparatuur) hier kunnen kinderen afleiding zoeken. Hier wordt ook wekelijks een bingo georganiseerd.

Wij gaan met het festival in ieder geval geld ophalen voor een vernieuwing van de beren ambulance. De beren dokters staan in de wachtkamer op de kinderafdeling,

Op 10 november aanstaande is er voor leerlingen en ouders van klas 1 en 2 een goede doelen festival waar wij zoveel mogelijk geld willen inzamelen voor het Willem Alexander Kinderziekenhuis.

Op het festival kunnen ouders en leerlingen deelnemen aan workshops, is er een loterij en een markt. Wij starten om 16.15 en het evenement eindigt om 19.30 Wij hopen een mooi bedrag voor het Willem Alexander Kinderziekenhuis op te halen.