Afgelopen paar weken hebben wij uitwisselingen met Italië gehad. We waren met ongeveer 20 leerlingen eerst naar Italië gegaan. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad met mijn uitwisselingspartner, we waren net 2 druppels water. Ik vond het erg jammer dat onze uitwisselingen in Italië niet met ons meegingen met de activiteiten die we daar deden maar we kregen ook best veel vrije tijd waardoor we elkaar toch goed hebben leren kennen. Ik vond het daarom ook erg jammer toen ik weer naar huis moest. Toen de Italianen hierheen kwamen, gaf ik mijn uitwisseling gelijk een knuffel, net als wanneer ik daar haar eindelijk ontmoette. Hier in Nederland hebben we het ook ontzettend naar ons zin gehad, ik vond het hier leuker dan toen we in Italië waren want wij mochten wel mee doen met de activiteiten. Alhoewel er veel dingen niet goed geregeld waren, was het wel ontzettend leuk. Dankzij deze uitwisseling heb ik er zeker weten een nieuwe vriendin bij. Iemand die zoveel op me lijkt dat ze net mijn zus is.

Alies Schellingerhout – H5