Bonaventura Burggravenlaan haalt meer uit de leerlingen

Onze themaklassen

  • Sportklas
  • Kunstklas
  • Internationale klas
  • Businessklas
  • Wetenschapsklas

Leerlingen hebben uiteenlopende interesses en vaardigheden. Om deze uit te diepen en de kennis en vaardigheden te verbreden, biedt het Bonaventura Burggravenlaan themaklassen aan. Omdat niet elke leerling hetzelfde wil, zijn er klassen voor elke interesse: internationalisering, sport, business, wetenschap en expressie.

Het voordeel van deze themaklassen is dat leerlingen meerdere keren per jaar een keuze kunnen maken uit de thema’s. De klassen hebben een duur van een half of een heel jaar. Themaklassen worden in het normale rooster opgenomen en aangeboden in de onderbouw. De themaklassen worden in drie clusters aangeboden en bieden voor elk wat wils.

button_open_dagen2017.jpg  button_aanmelden_openmiddag_rood.jpg

button stel een vraag 1  aanmeld formulier 1

 

 

Voor de leerling die graag in beweging is: de sportklas!

Sportief en graag in beweging? In de sportklas worden allerlei verschillende sporten aangeboden, waardoor een leerling ook eens in aanraking komt met een sport die hij zelf niet zo snel zou kiezen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een les  boksen, schermen of klimmen? Een aparte voetbalklas, in samenwerking met voetbalvereniging Meerburg in Zoeterwoude, biedt de voetballers meer verdieping.

Business school: aandacht voor ondernemerschap en economie

De themaklas Business school leert leerlingen meer over ondernemen. Met bijvoorbeeld een goede-doelen-onderneming kunnen brugklasleerlingen een onderneming opzetten waarbij een goed doel centraal staat. De Business klas is een eerste stap op het pad van ondernemen en is bijzonder leerzaam voor leerlingen die later zelf graag ondernemer zouden willen zijn.

Extra taalcursussen voor leerlingen met een talenknobbel

Is een leerling goed in talen, dan kan gekozen worden voor het internationaliseringsprogramma. In dit programma zijn verschillende taalcursussen opgenomen, buiten het reguliere lesprogramma voor de talen. Een leerling kan bijvoorbeeld een cursus Cambridge English doen, waarmee een internationaal erkend diploma te behalen is. Naast Engels wordt  verdieping geboden in Frans en Duits.

Hoe overleef je op een onbewoond eiland? Je leert het in de wetenschapsklas!

De drie kernwoorden van de wetenschapsklas zijn experimenteren, bouwen en onderzoeken. In de wetenschapsklas zijn de leerlingen op zijn plaats die geïnteresseerd zijn in de natuurwetenschap. Verschillende takken van deze wetenschap komen in deze klas aan bod, bijvoorbeeld hoe een waterraket gebouwd wordt of hoe je moet overleven op een onbewoond eiland. In samenwerking met museum Boerhaave wordt onderzoek gedaan naar het menselijk lichaam.

Creatieve uitingen voor de creatieve leerling

Voor leerlingen dit zich juist creatief willen uiten, heeft het Bonaventuracollege Burggravenlaan een kunstklas. Heeft een leerling altijd al eens willen cartoontekenen, de stad van de toekomst willen ontwerpen of  muziek willen maken in een eigen bandje? Allerlei creatieve uitingen komen in deze themaklas aan bod.