Bona Business School

Bona Business School staat voor ondernemend leren en ondernemerschap. Van brugklas tot eindexamen kun je hieraan meedoen. Het doel van de Bona Business School is het bieden van extra uitdaging door het stimuleren van ondernemerschap, in de brede zin van het woord.

button_open_dagen2017.jpg  button_aanmelden_openmiddag_rood.jpg

button_stel_een_vraag.jpg  button_meer_over_bona.jpg

Bona Business School

Je eerste eigen onderneming

In de brugklas kun je meedoen om een goede-doelen-onderneming opzetten. Je bedenkt met klasgenoten een goed doel waarvoor jij je wilt inzetten. Je maakt daarna een businessplan en ga je dat plan uitvoeren. Je bedenkt een product of dienst, maakt reclame en doet verkoop. Je leert belangrijke vaardigheden zoals organiseren, samenwerken, plannen.

Ondernemersdiploma

In de tweede en derde klas leer je meer over marketing, personeel & organisatie en boekhouden. Ook werken we aan je presentatievaardigheden en kun je meedoen aan een project over microkrediet. Uiteindelijk doet iedereen mee aan een examen waarmee je een officieel ondernemersdiploma kunt halen.

Nima-diploma

Je kunt tijdens je middelbare schooltijd ook al NIMA-diploma’s halen. Hierbij leer nóg meer over bedrijfskunde zoals marketing, personeel & organisatie en boekhouden. Als jij later je eigen zaak wilt beginnen of in een commerciële beroep wilt werken, dan is het superhandig als je zogenaamde NIMA-diploma’s hebt.

Voorbereiding op hoger onderwijs

In de hoogste klassen kun je ervoor kiezen om je opleiding aan te vullen met extra economische vakken.  Verder kun je meedoen aan modules zoals Beleggen en Economische Geografie. Verder breng je bezoeken aan bedrijven, zoals de Rabobank en ga kijken op de universiteit en hogeschool. Leerlingen die dit programma volgen in de hogere klassen krijgen een Vecon-certificaat, waarmee vrijstelling voor studieonderdelen gegeven kunnen worden in het hoger onderwijs.

VECON Business School

Bona Business School is één van de circa twintig erkende VECON Business Scholen in Nederland. VECON is de Vereniging van Economie Onderwijs in Nederland.