Bona Wereldschool

Nederland is een klein land en we hebben dus heel veel ‘buitenland’. Internationale kennis en vaardigheden zijn daarom belangrijk. Onze ‘Wereldschool’ is een goede opstap voor jouw internationale toekomst. De ‘Wereldschool’ richt zich op excellent talenonderwijs en internationale betrekkingen.

button_open_dagen2017.jpg  button_aanmelden_openmiddag_rood.jpg

button_stel_een_vraag.jpg  button_meer_over_bona.jpg

Talent voor talen

Engels, Duits en Frans zijn belangrijke talen voor internationale betrekkingen, de economie en culturele uitwisseling. Daarom krijgt iedereen een goede basis voor die talen. Daarnaast kun je cursussen doen om een internationaal erkend taaldiploma te behalen. Zo kun je aan het einde van de brugklas al een diploma Cambridge Engels op zak hebben. In de hogere klassen bieden we je vervolgcursussen Cambridge Engels en ook Goethe Duits en DELF Frans.

Ontmoet de rest van de wereld

Als ‘Wereldschool’ zorgen we dat je internationale ervaring krijgt. Om je talen te oefenen houden we bijvoorbeeld videoconferenties met leerlingen uit andere landen. Ook gaan we op reis naar Europese steden, zoals Brussel of Berlijn. We hebben een gezamenlijk onderwijsprogramma met scholen in Duitsland, Italië en Spanje. Bij uitwisselingen bezoeken buitenlandse leerlingen onze school en logeren bij jou thuis en ga jij op bezoek bij hen. Superleuke en leerzame ervaringen.

Lees meer over: Internationaal onderwijs en uitwisseling

Diplomatiek talent

Elk jaar kun je meedoen aan Bonaventura Model United Nations (BonaMUN). Dat is een internationale conferentie op onze school waarbij de Verenigde Naties worden nagebootst. Leerlingen uit allerlei landen doen hieraan mee. Je kunt dan in het Engels debatteren met buitenlandse leerlingen over oplossingen voor problemen in de wereld. Daarbij oefen je tegelijk je talenkennis, je politiek inzicht en diplomatieke talent. Bovendien kun jij ook meedoen aan MUN-conferenties op andere scholen in Nederland en het buitenland.