ICT: een belangrijk middel in het onderwijs

Belangrijke punten

  • digi-borden in elk lokaal
  • wifi in elk lokaal
  • veel lesstof online toegankelijk
  • leraren met goede ICT vaardigheden

In de hedendaagse wereld is de computer niet meer weg te denken. Het Bonaventuracollege Burggravenlaan vindt dat ICT een belangrijk middel is in het onderwijs. De lokalen zijn voorzien van digitale hulpmiddelen en diverse programma’s bieden online ondersteuning aan leerlingen én ouders.

button_open_dagen2017.jpg  button_aanmelden_openmiddag_rood.jpg

button stel een vraag 1  aanmeld formulier 1

 

 

Digitale schoolborden en een draadloos netwerk

Alle lokalen zijn voorzien van digitale schoolborden waarmee docenten de les kunnen verrijken. Een goed draadloos netwerk zorgt voor een uitstekende internetontvangst voor zowel leerlingen als docenten. Leerlingen kunnen met hun eigen apparaat gebruik maken van Wi-Fi. Voor klassikale ondersteuning zijn er veel laptops beschikbaar. Ook is het mogelijk gebruik te maken van de vele computers in de mediatheek. Deze is elke dag geopend tot 15.30 uur.

ICT in de les en thuis

Zowel in de les als thuis wordt gebruik gemaakt van N@tschool, een programma waarop online voor elk vak lesmateriaal beschikbaar is. Via de electronische leeromgeving (ELO)  van N@tschool geven docenten opdrachten of kunnen zij toetsen of ander lesmateriaal publiceren en zijn actuele roosters eenvoudig op te roepen. De ELO biedt de mogelijkheid om berichten te plaatsen op een digitaal prikbord en gebruik te maken van de e-mail.

Het Bonaventuracollege Burggravenlaan werkt ook met Magister, een online programma waarop cijfers, huiswerk en verzuim te zien is. Leerlingen hebben voor Magister een inlogcode, maar ouders en/of verzorgers ook. Voordeel van Magister is dat ouders de cijfers van hun kinderen eenvoudig kunnen inzien.

ICT bij leerproblemen

Voor begeleiding van leerlingen met specifieke leerproblemen wordt steeds vaker ICT ingezet, bijvoorbeeld door aan te bieden dat leerlingen gebruik mogen maken van eigen devices. Voor leerlingen met dyslexie is het programma Kurzweil beschikbaar.

Algemene informatie en berichtgeving

Via de website van het Bonaventuracollege Burggavenlaan wordt zo veel mogelijk algemene informatie verspreid. Op de website zijn bijvoorbeeld nieuwsbrieven te vinden, maar ook de jaaragenda en aankondigingen van schoolactiviteiten. Contact met ouders gebeurt zo veel mogelijk via de e-mail.