Elektronische leeromgeving

 
Wat is een ELO? ELO is de afkorting voor elektronische leeromgeving. Een ELO is een website, die ons helpt bij waarvoor we met z'n allen op school zitten: leren.

Om het leren mogelijk te maken, heb je behalve je eigen inzet ook hulpmiddelen nodig: docenten, een schoolorganisatie, medeleerlingen, boeken en schriften, microscopen, muziekinstrumenten, basketballen, verf, noem maar op. Een ander hulpmiddel is de ELO.

We gebruiken de ELO voor een aantal belangrijke zaken:
  • Docenten plaatsen lesmateriaal in de ELO. Als je je aanmeldt in de ELO, zul je vakken (getiteld: studieroutes) kunnen binnengaan. In die studieroutes vind je het materiaal, dat kan bestaan uit documenten, presentaties, beeldmateriaal, opdrachten, links naar websites, etc.
  • Docenten en leerlingen gebruiken het berichtensysteem, dat in de ELO zit, voor communicatie over schoolzaken. Opmerkingen van de docent, vragen aan de docent, antwoorden terug, overleg met medeleerlingen, voor dit alles is het berichtensysteem bedoeld. Noem het maar de ELO-mail.
  • Naast onze schoolwebpagina zal de school informatie over allerlei zaken via de ELO publiceren. Daaronder bijvoorbeeld mededelingen van leergroepcoördinatoren, studiewijzers, indelingen voor de themaklassen per periode, inschrijvingen voor activiteiten, etc. Ook hebben leerlingen soms zelf een eigen ELO-pagina, zoals de sportcommissie en de leerlingenraad.
 
Waar vind ik onze ELO? Je vindt de ELO op de website http://elo.bonaventuracollege.nl/ , ook te bereiken via de link hieronder. Meld je aan met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 
natschool_link.jpg
 
 

Als ik m'n wachtwoord kwijt ben? Zorg ervoor dat je thuis je wachtwoord hebt genoteerd, zodat je het niet kunt vergeten. Mocht je 3x verkeerd hebben ingelogd, wacht dan 5 minuten voor de juiste invoer. Maar mocht je toch ooit je wachtwoord kwijt zijn, mail dan naar r.vandijk@bonaventuracollege.nl vanaf het mailadres dat je bij je eigen gegevens in de ELO hebt gezet. Of loop even langs in de mediatheek (en vergeet je schoolpasje niet mee te nemen). We streven ernaar dat je binnen een dag een nieuw wachtwoord toegemaild krijgt.

Veel succes en leerplezier in onze ELO!