Bijzondere projecten

Wij hebben op onze school een aantal bijzondere projecten, waarbij de leerlingen worden gestimuleerd om een extra uitdaging buiten de schoolmuren te zoeken. U vindt ze hieronder opgesomd. Klik bij ieder project verder voor meer informatie.
 

Model United Nations (MUN)
 

Voor en door leerlingen wordt een jongerenmodel van de Verenigde Naties georganiseerd. Deze zogenaamde MUN is een internationaal project, waarbij leerlingen tot ver over de grenzen kijken.
 

bona_mun.png
Volg de link naar de BonaMUN website

 

Lapp-top en pre-university college
 

Het Pre-University College van de Universiteit van Leiden is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit van Leiden en een twintigtal scholen waaronder het Bonaventuracollege. Het Pre-University College van de Rijksuniversiteit Leiden biedt onderwijsactiviteiten aan getalenteerde en gemotiveerde leerlingen uit de bovenbouw van het vwo. Op dit moment biedt het Pre-University College twee activiteiten.
 
Het Leiden Advanced Pre-University Programma for Top students (LAPP-Top) biedt korte, hoogwaardige en inspirerende onderwijsprogramma’s van zes tot acht weken. Leerlingen in vwo-5 met bovengemiddeld goede resultaten kunnen zich hiervoor aanmelden.

pre university
 

De jaarlijkse brugklasmarkt

Elk jaar houden alle brugklassers een grote inzamelingsactie voor een goed doel. Door middel van een bruisende markt waarbij van alles te koop en te doen is, heeft het Bona de laatste twee jaar 7 kansarme kinderen kunnen sponsoren in Gambia om een complete onderwijsopleiding van zes jaar te kunnen volgen. Tevens ging een deel van de grandioze opbrengst naar een kinderweeshuis in Sri Lanka. Lees meer via de afbeelding hieronder.

yaganaworld sponsorkinderen
 

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten
 

In nauwe samenwerking met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten aan de Prinsessegracht in Den Haag biedt het Bonaventuracollege jong talent een uitgebreid programma rond verschillende kunstvormen als tekenen en schilderen, fotografie, grafische techniek, mode, architectuur, computer-art. De lessen worden gegeven op de Academie.
 

De wereld dichterbij
 

De wereld is soms verrassend dichtbij en je hoeft soms maar een deur te openen om een ander beter te begrijpen. In onze schoolkrant DiFidanza publiceren we af en toe verslagen van bijzondere ontmoetingen, die het waard zijn om door een breder publiek bereikt te worden.