Maatschappelijke stage

Goed voor elkaar

Je belangeloos inzetten voor de samenleving. In deze tijd realiseer je je vaak hoe belangrijk dit is en vooral ook hoe belangrijk vrijwilligerswerk is. Veel sportclubs en verenigingen zouden het zwaar krijgen als ze het zonder deze mensen moeten stellen. Ook in ziekenhuizen en andere instellingen die met en voor mensen bezig zijn, zorgt het vrijwilligerswerk vaak voor dat extraatje waar anders niet aan toe wordt gekomen.

Dit inzicht willen we graag meegeven aan onze leerlingen, zodat ook zij leren en voelen hoe belangrijk dit is. Het Bonaventuracollege meent dat leerlingen, voor hun persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid, veel kunnen opsteken door hen kennis te laten maken met deze kant van de samenleving en daarmee het oefenen van diverse vaardigheden.

Vanaf 1 september 2011 zullen nieuwe leerlingen aan het eind van hun middelbare schoolcarrière 30 uur vrijwilligerswerk hebben verricht conform het beleid van de overheid.

Het Bonaventuracollege doet al jarenlang ervaring op met de Maatschappelijke Stage. Zo organiseren bijvoorbeeld alle brugklassers jaarlijks een inzamelingsactie voor kleinere organisaties in ontwikkelingslanden die kunnen aantonen waar het ingezamelde geld naar toe gaat. In Mavo-3 en Vwo-4 kunnen de leerlingen kiezen tussen een eigen individuele stage of een gezamenlijke stage. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar altijd staat het contact met de doelgroep centraal.

 

mas sportdag   

(Foto boven: Leerlingen uit Mavo-3 organiseerden een sportdag op Swetterhage)

mas sinterklaasviering

(Foto boven: leerlingen uit Mavo-3 organiseerden een Sinterklaasviering voor Stichting de Zonnebloem)