Studiekring huiswerkbegeleiding & bijles      

Studiekring verzorgt al ruim 15 jaar studiebegeleiding voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, ter aanvulling op het onderwijs op school. We bieden huiswerkbegeleiding, bijles en studiecoaching. Studiekring streeft ernaar dat leerlingen snel weer zelfstandig en succesvol verder kunnen in het onderwijs.

Huiswerkbegeleiding
Tijdens de huiswerkbegeleiding werkt een leerling drie, vier of vijf middagen per week in een motiverende omgeving aan het huiswerk. De begeleiders zorgen voor de omgeving die nodig is om rustig te werken aan huiswerk. Zij begeleiden leerlingen bij het aanleren van studievaardigheden als plannen, structuur aanbrengen en samenvatten. Aan het einde van de middag is het huiswerk klaar, zodat er thuis geen zorgen meer zijn over het schoolwerk.

Een leerling start altijd met een intakegesprek, waarna in een plan van aanpak de persoonlijke leerdoelen worden vastgesteld. Ouders, docenten op school en eventuele andere begeleiders worden regelmatig op de hoogte gehouden door een wekelijks verslag en periodiek volgt een evaluatie van de voortgang.

Openingstijden en locatie
De huiswerkbegeleiding vindt plaats op werkdagen van 14.45 tot 18.00 uur. Bijlessen kunnen op dezelfde tijden gegeven worden en in overleg ervoor of erna. We zitten in lokaal 009.

Kan de leerling al goed plannen? Dan is er de huiswerkklas. Deze vindt in hetzelfde lokaal plaats als de huiswerkbegeleiding.

Individuele begeleiding: bijles en studiecoaching
Aan leerlingen met een achterstand voor één vak biedt Studiekring individuele bijles. Indien extra hulp nodig is bij plannen en overzicht krijgen is er studiecoaching. Voor bijles of studiecoaching komt een leerling één uur per week bij een vaste bijlesdocent/studiecoach.

Meer weten?
Uitgebreide informatie over Studiekring, onze manier van werken, de diensten en tarieven kunt u vinden op www.studiekring.nl of stuur uw vraag naar info@studiekring.nl De vestigingsmanager van Studiekring Leiden Bonaventuracollege, Els van der Veer, neemt zo snel mogelijk contact met u op.

                                studiekring_logo_rgb_2.png