Studiekring huiswerkbegeleiding & bijles      

Studiekring verzorgt al ruim 12 jaar studiebegeleiding voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en groep 7 en 8 van de basisschool, ter aanvulling op het onderwijs op school. Dit schooljaar is Studiekring van start gegaan op het Bonaventuracollege, locatie Burggravenlaan. We bieden huiswerkbegeleiding, bijles en studiementoraat. Studiekring streeft ernaar dat leerlingen snel weer zelfstandig en succesvol verder kunnen in het onderwijs.

Huiswerkbegeleiding
Tijdens de huiswerkbegeleiding werkt een leerling drie, vier of vijf middagen per week in een motiverende omgeving aan het huiswerk. De begeleiders zorgen voor de omgeving die nodig is om rustig te werken aan huiswerk, studievaardigheden zoals plannen, structuur aanbrengen en ‘leren leren’. Aan het einde van de middag is het huiswerk klaar zodat er thuis geen zorgen meer zijn over het schoolwerk.

Een leerling start altijd met een intakegesprek, waarna in een plan van aanpak de persoonlijke leerdoelen worden vastgesteld. Ouders, docenten op school en eventuele andere begeleiders worden regelmatig op de hoogte gehouden door een wekelijks verslag en periodiek volgt een evaluatie van de voortgang.

NIEUW: Huiswerkklas PLUS!

Bijles en studiementoraat
Aan leerlingen met een achterstand voor één vak biedt Studiekring individuele bijles. Indien extra hulp nodig is bij plannen en overzicht krijgen is er het studiementoraat. Hiervoor komt een leerling één of meerdere uren per week bij een vaste bijlesdocent en krijgt dan les in een schoolvak (bijles), of hulp bij planning van het schoolwerk (studiementoraat).

Openingstijden en locatie
De huiswerkbegeleiding vindt plaats op werkdagen van 14.45 tot 17.45 uur. Bijlessen kunnen op dezelfde tijden gegeven worden en in overleg ervoor of erna. We zitten in lokaal 009.

Meer weten?
Uitgebreide informatie over Studiekring, onze manier van werken, de diensten en tarieven kunt u vinden op www.studiekring.nl of stuur uw vraag naar info@studiekring.nl 

                                studiekring_logo_rgb_2.png