Aanmelden Pre Bona College 2016-2017

Wat gaan we doen?

Het draait allemaal om het thema ‘evolutie'. Na een serie lessen door verschillende deskundigen en museumbezoek gaan de leerlingen zelfstandig een wetenschappelijk onderzoek opzetten. Hierbij leren de kinderen de zogenaamde 21th century skills gebruiken. Het eindresultaat wordt gepresenteerd aan de groep en belangstellenden tijdens een congres.

Voor wie?

Pre Bona College heeft plek voor maximaal 30 groep-8 leerlingen die:

  • begaafd zijn
  • kunnen en willen werken met in top-down-project
  • op school tijd en ruimte hebben om aan het project te werken
  • gretig zijn om te leren
  • gemotiveerd zijn om langdurig aan een project te werken

Kortom: leerlingen die een flinke uitdaging kunnen en willen aangaan.

Wie begeleiden?

De begeleiding is in handen van twee begaafdheidsspecialisten van het SCOL, waaronder Anneke van Houten (Bernardus). Inhoudelijke expertise wordt geboden door vakdocenten van Bona Burggravenlaan en deskundigen van buiten school. 

Het project heeft een top-down-aanpak. Leerlingen worden niet stap voor stap bij de hand genomen, maar ze gaan zelf een plan maken en dat uitvoeren. De begeleiders zullen een coachende rol vervullen.

Waar en wanneer?

Er zijn tien bijeenkomsten op dinsdagmiddag in de periode november t/m april. Ze beginnen om 13.00 uur en duren tot circa 15.00 uur. De bijeenkomsten zijn op Bona Burggravenlaan.

Aanmelding

We hebben plek voor maximaal 30 leerlingen uit groep-8 van de tien SCOL-basisscholen.  De docent van groep-8 kan leerlingen aanmelden via onderstaand formulier. Als u meer dan vijf leerlingen wilt aanmelden, dan verstuurt u het formulier met andere namen nog een keer. U kunt aanmelden tot uiterlijk vrijdag 7 oktober 2016.

 

Velden met een * zijn verplicht