Uw kind naar de brugklas gymnasium

Belangrijke punten

  • Latijn en Grieks tot en met het eindexamen
  • Uitstekende examenresultaten
  • Aanpak tegen onderpresteren
  • Extra aanbod van sport, kunst, ondernemen, talen, natuurwetenschap
  • Veel gebruik ICT in les en bij huiswerk
  • Warme overdracht met de basisschool
  • Veilige leeromgeving

Gymnasium Mundi, de gymnasiumklas van het Bonaventuracollege Burggravenlaan, is compleet: van brugklas tot het eindexamen.

Zowel de klassieke cultuur wordt onderwezen als de vakken Latijn en Grieks, en dat met een moderne aanpak en met moderne voorzieningen. De examenresultaten van onze leerlingen zijn uitstekend.

button_open_dagen2017.jpg  button_aanmelden_openmiddag_rood.jpg

button stel een vraag 1  aanmeld formulier 1
Uitstekend onderwijs

Op het Bonaventuracollege Burggravenlaan wordt uw kind gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen. Kinderen met veel leervermogen blijven we uitdagen.

 Dat kan door middel van themaklassen als de ondernemersklas (business klas), internationale klas of wetenschapsklas, maar ook met het programma ‘Onderpresteren te lijf’ waarbij leerlingen geholpen worden met motivatie en leervaardigheden. Mocht gymnasium toch niet de juiste keuze zijn, kan uw kind op dezelfde locatie, in de vertrouwde omgeving, verdergaan op het atheneum. Uw kind haalt een waardevol diploma op onze school.

Naast de themaklassen heeft onze gymnasiumklas veel aandacht voor de leergierige leerling. Speciale projecten over mythologie en archeologie maken dat Gymnasium Mundi een aantrekkelijke gymnasiumklas is. Excursies naar musea en buitenlandse steden (Trier en Rome) maken de leerzame ontwikkeling compleet.

Resultaten gymnasium

2016  
slagingspercentage 95%
gem. examencijfer 6,5

Toelatingscriteria gymnasium

Schooladvies: vwo

Voor de plaatsing in de brugklas kijken we naar het schooladvies én het onderwijskundig rapport van de basisschool.

 

"burggravenlaan_5_op_een_rij.jpg