Gepersonaliseerd leren

Gepersonaliseerd leren

  • Persoonlijke feedback
  • Oefenen met leerstrategieën
  • Oefening in metacognitie
  • Aanpak tegen onderpresteren
  • Een of meer vakken op hoger niveau
  • Versneld examen

We werken hard aan gepersonaliseerd leren, want elke leerling leert op een andere manier, in een ander tempo en op een ander niveau. Daar passen we ons op aan. Zo leren we je verschillende leervaardigheden, kun versnellen in je opleiding of een vak op een hoger niveau doen.

button_open_dagen2017.jpg  button_aanmelden_openmiddag_rood.jpg

button_aanmelden_openmiddag.jpg  aanmeld formulier 1

De beste aanpak

 

 

Natuurlijk willen we je het beste onderwijs mogelijk geven. We werken dus voortdurend aan het verbeteren van onze aanpak. Daarom werken we veel samen met wetenschappers van o.a. de Universiteit van Amsterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen.  Die nieuwe wetenschappelijke kennis gebruiken we om onze aanpak zo goed mogelijk te maken.

 

 

Uitblinken

Ben jij misschien héél erg goed in Engels of een ander schoolvak? Op onze school kun je dat vak dan doen op een hoger niveau dan je klasgenootjes. Wat ook kan is versnellen zodat je met een hoger leerjaar meedoet voor dat vak. Ook versneld examen doen is mogelijk.

‘Gereedschapskist’

Om goed te presteren is het belangrijk dat je verschillende leervaardigheden hebt. Welke leervaardigheden goed werken, verschilt per leerlingen. Wij zorgen dat je verschillende nieuwe leervaardigheden aan je eigen ‘gereedschapskist’ toevoegt. We werken ook met een aanpak voor het leren plannen en overzien van je schoolwerk.

Feedback

Op verschillende manieren volgen we jouw ontwikkeling. Zo hebben we een speciale methode waarbij we bij elk vak kijken waarin jij je verder kunt ontwikkelen. Daaraan besteden we aandacht in de les zodat jij aan de slag kunt om jezelf te verbeteren.

Onderpresteren te lijf

Leerlingen die onder hun niveau presteren helpen we er weer bovenop. Er kunnen allerlei problemen zijn waardoor een leerlingen niet optimaal presteert, bijvoorbeeld  weinig leervaardigheden, lage motivatie, veel faalangst. Om te voorkomen dat leerlingen gaan onderpresteren pakken we die problemen aan met ons unieke programma tegen onderpresteren.

Meer weten over: Onze aanpak tegen onderpresteren