Burggravenlaan

gymnasium, atheneum, havo, mavo

sprinten

Agenda

Jaaragenda periode 4: zie linksboven

di 3 apr 2018 - vr 13 jul 2018

 

BonaSport        Sportcommissie        Themaklas        BonaSport op Facebook

 

Themaklas Sport 

 

Op het Bonaventuracollege heb je de mogelijkheid om je op te geven voor extra sport en bewegen.

 

Deze themaklas werkt gedurende vier perioden (m.u.v. 3e klassen); de lessen in deze perioden worden voornamelijk gegeven door de eigen docenten en soms door een gastdocent. Activiteiten die door een gastdocent gegeven worden zijn o.a. jiu-jitsu, streetdance en boksen. Een paar keer per periode gaan we de school uit voor een buitenschoolse activiteit, zoals squash, spinning en golf!

 

De Themaklas Sport is er in principe voor iedereen die bewegen leuk en belangrijk vindt, maar je moet wel gemotiveerd zijn en bereid tot een goede inzet.

 

Op deze manier heb je dus twee uur meer sport in de week!

 

Wat gebeurt er zoal in deze les?

1. Een verdieping van de gewone lessen: daar waar de les bewegingsonderwijs stopt, gaat de THEMAKLAS SPORT verder! 

2. Een verbreding van de gewone lessen: omdat we nu meer tijd hebben kunnen we ook andere sporten behandelen. 

3. Een intensivering van de lessen: omdat je met medeleerlingen werkt die allemaal een passie hebben voor sport, kun je veel intensiever sporten dan in de normale les.

De THEMAKLAS SPORT  is er voor leerlingen uit de 1e, 2e en 3e klas!


 

Themaklas Voetbal 

 

Het Bonaventuracollege Burggravenlaan is een samenwerkingsverband aangegaan met de voetbalvereniging Meerburg. In het kader daarvan hebben leerlingen van klas 1 t/m 3 dit schooljaar voor het eerst kunnen kiezen voor de themaklas voetbal. Deze voetbaltrainingen worden op het complex van de vv Meerburg gegeven. In de brugklas wordt er uitsluitend aandacht besteed aan het voetballen zelf ( techniek, tactiek, spelregelkennis )  In de tweede klas bouwen we ook een module in, waarbij we aandacht besteden aan het fluiten van voetbalwedstrijden. Voormalig internationaal toparbiter Dick Jol zal deze lessen voor zijn rekening nemen. In de derde klas krijgen de leerlingen ook les in de beginselen van het training geven. KNVB-docent Paul van der Zwaan zal deze lessen verzorgen. 

Het ligt in de lijn der verwachtingen, dat leerlingen uiteindelijk de opgedane kennis in de bovenbouw zullen gaan gebruiken bij de maatschappelijke stages. De voetbalclub Meerburg biedt leerlingen de mogelijkheid om op de club hun maatschappelijke stage te lopen. In de praktijk zal dat neerkomen op het assisteren bij de trainingen voor de F- en E-jeugd.

imagescaiustya