TEDxYouth (juni 2017)

Yasiera Schaap (vwo-4) :

Leerlingen van het Bonaventuracollege Burggravenlaan en het Stedelijk Gymnasium gaan samen een TEDxYouth in Leiden organiseren. Het doel van een TEDx is dat mensen de kans krijgen om hun ideeën, visies, ervaringen of dromen te presenteren door middel van een inspirerende speech. Wij willen dit ook toegankelijk maken voor jongeren door een TEDxYouth te organiseren voor Leidse scholieren.
We hebben inmiddels twee meetings gehad en er is een kernteam samengesteld waarin Pien en ik (Yasiera) het Bona vertegenwoordigen en Zoë het Stedelijk Gymnasium. Afgelopen woensdag gingen een aantal leden van het TEDxYouth-organisatieteam, samen met docenten Bart van Welzenis (MA/MW – Bona) en Anjo Roos (GS – SGL), naar het stadhuis van Leiden om het project te 'pitchen'. Mylène en Alice hielden een pitch waarin zij enthousiast vertelden over onze plannen en iedereen ervan probeerden te overtuigen hoe leuk een TEDxYouth in Leiden zou zijn! De pitch eindigde met de uitsmijter: ‘’Want stel nou dat jongeren net zo serieus genomen zouden worden als volwassenen...’’, waarmee wij wilden laten zien dat de goede ideeën van jongeren vaak niet serieus genomen worden en dat een event als TedxYouth daar verandering in kan brengen. Naast de pitch van het Bona waren er ook andere pitches, allemaal met betrekking tot het onderwijs.
Na afloop was er een gezellige borrel waarbij de verschillende pitchers met elkaar konden napraten en elkaar vragen konden stellen. Wethouder Paul Dirkse was enthousiast over onze ideeën en heeft de tijd genomen om even met ons in gesprek te gaan en ons te complimenteren met onze pitch. De pitch was geslaagd en wij hebben er veel vertrouwen in dat het een succes zal gaan worden. To be continued...

Yasiera Schaap, 4VWO van het Bonaventuracollege en co-teamcaptain Bonaventuracollege« Terug naar het overzicht