Expositie beeldende vorming

Expositie eindexamenwerk beeldende vorming (havo en vwo)

Na het succes van vorig jaar zal ook dit jaar Young St-ARS weer plaats gaan vinden! Meer dan 200 eindexamenwerkstukken, van leerlingen van acht middelbare scholen uit Leiden, waaronder van 34 examenleerlingen van onze school, zullen worden geëxposeerd in het prachtige pand van Ars Aemula Naturae. 
Tijdens de Young St-ARS expositie zullen er verschillende feestelijke activiteiten worden georganiseerd en kiest een vakjury per discipline het meest aansprekende werkstuk. Tijdens de officiële opening op zaterdag 11 juni a.s. krijgen de makers van deze werkstukken de prijs uitgereikt.

Onze eindexamenleerlingen (vwo) hebben zich onder andere laten inspireren door de eeuwige thema’s van Liefde, Verraad, Verlating, Berouw, Lot en Overgave in de muziek van de Italianen Claudio Monteverdi en zijn tijdgenoot Carlo Gesualdo.

De kunstleerlingen hebben bepaald niet stilgezeten. Tijdens de ELOS excursie in Amsterdam hebben ze naast de leerzame eindexamenrondleidingen in het Stedelijk en Rijksmuseum ook elkaar een rondleiding gegeven in het Stedelijk Museum. Hier een kleine foto-impressie...

Foto's: mw. de Vries« Terug naar het overzicht