"De bio-Bona-baardagamen"

UPDATE: Op donderdag 19 april is de 1e mini-Bona-baardagaam geboren! Op een mooie zomerse dag en tijdens het kortrooster is ergens rond het 3e of 4e uur baardagaampje 'Senna' uit zijn of haar ei gekropen in het Bèta-lab. De aanwezige leerlingen hebben de mini-Bona-baardagaam de naam Senna gegeven. Hieronder enige foto's van een baardagaampje van een paar uur oud. Lang zal hij of zij leven! En...komen er nog broertjes of zusjes bij...?

                                       __________________________________________________

Vandaag was het live te bewonderen in de les biologie van dhr. Molenaar in lokaal 119: een legsel van 16 eieren door het vrouwtje van de bio-Bona-baardagamen (...laten we ze zo maar noemen). Leerling Ymke uit klas 2GJ heeft ze alvast keurig in de bakjes gelegd (zonder de eitjes te draaien, want dat kan je beter niet doen bij eieren van reptielen).

Na wat extra voorbereidingen liggen de eitjes nu bij de juiste temperatuur in de broedstoof in het Betà-lab. Wellicht over 2-3 maanden kleine bio-Bona-baardaagampjes? De tijd zal het leren...« Terug naar het overzicht